Îngrijirea pielii după expunerea la soare [arsuri solare, deshidratare și iritații solare]

 

ingrijirea pielii dupa plajaVara este anotimpul perfect pentru a ne bucura de soare, de vacanță și de activități în aer liber, însă expunerea prelungită la razele solare poate avea efecte negative asupra pielii noastre. Astfel, pielea se poate deshidrata, pot apărea arsuri și iritații sau poate apărea o pigmentare accentuată, nedorită. Prin urmare, este esențial să acordăm o atenție deosebită îngrijirii pielii și după expunerea la soare, nu doar în timpul expunerii, atunci când folosim, de regulă, produse cu SPF. Iată câteva sfaturi utile pentru a ne proteja și îngriji pielea, astfel încât să o menținem sănătoasă.

  • Curățarea pielii: 

Primul pas important, după expunerea la soare, este curățarea pielii în profunzime. Utilizați un gel de curățare delicat, potrivit tipului vostru de piele, pentru a îndepărta impuritățile și excesul de ulei sau emulsie pentru protecția solară. Clătiți bine cu apă călduță și evitați să frecați pielea prea tare, pentru a nu o irita.

  • Hidratare intensă: 

După expunerea la soare, pielea își pierde din umiditatea naturală, se poate deshidrata, așa că hidratarea este cheia pentru a restabili echilibrul. Aplicați o loțiune sau o cremă de corp hidratantă, cu textură lejeră, pe întreaga suprafață a pielii, în special pe zonele care au fost expuse în mod direct la soare. Optați pentru produse care conțin ingrediente calmante și uleiuri hidratante.


Loțiune corp reconfortantă cu Q10 & vitamina E și floarea pasiuniiCremă de corp hrănitoare OMEGA Plus cu Omega 3, 6, 7, 9 & ulei de avocadoLoțiune corp hidratantă cu complex de hidratare & bujor

 

  • Utilizarea de produse after-sun:

Produsele after-sun sunt concepute special pentru a calma și repara pielea afectată de soare. Există produse cosmetice dedicate, atât pentru calmarea arsurilor solare, cât și pentru hidratarea pielii, care, pe lângă alte ingrediente active, conțin extracte de plante, cu efecte benefice pentru pielea expusă un timp mai îndelungat la soare.

De exemplu, uleiul esențial de mentă calmează cel mai rapid senzația de arsură deoarece, aplicat pe piele, stimulează receptorii de rece și dilată vasele de sânge, provocând o senzație de răcorire și calmare. Extractul de coada șoricelului are efect calmant, este antiinflamator și contribuie la reducerea porilor dilatați, în timp ce extractul de sulfină este antiseptic și ajută la regenerarea pielii. Extractul de gălbenele, care ne este atât de familiar tuturor, are o paletă largă de beneficii pentru pielea iritată de soare - este antiinflamator, antiiritant și contribuie la reepitelizarea și hidratarea pielii.

Alegeți o loțiune sau o emulsie after-sun bogată în antioxidanți și substanțe antiinflamatorii, pentru a ajuta la reducerea roșeții și a inflamației. Aplicați produsul în mod generos pe piele și masați ușor până la absorbția completă.

Loţiune pentru calmarea arsurilor solare cu extract de gălbenele, sulfină și coada șoricelului

Loțiunea pentru calmarea arsurilor solare cu extract de gălbenele, sulfină și coada șoricelului îmbină efectele calmante, antiinflamatoare, cicatrizante și tonifiante ale extractelor din flori de gălbenele, coada șoricelului și sulfină, cu cele hidratante și regenerante ale provitaminei B5.

Emulsie calmantă-hidratantă după plajă cu ulei de mentă și extract de gălbenele

Emulsie calmantă și hidratantă după plajă cu ulei de mentă și extract de gălbenele

Datorită conținutului ridicat de mentol, uleiul de mentă are efect antiinflamator și antiiritant, calmează și relaxează plăcut pielea, oferind o senzație de răcorire. Încorporate într-o bază lejeră, extractele din flori de gălbenele, coada şoricelului şi sulfină, alături de vitaminele F şi E, rehidratează, tonifică și revitalizează pielea în urma expunerii la soare.

  • Evitați expunerea ulterioară la soare:

După expunerea la soare, pielea este mai sensibilă, deci evitați expunerea prelungită la soare în următoarele zile și purtați haine protectoare, cum ar fi pălăriile și bluzele cu mâneci lungi. Dacă trebuie să ieșiți în soare, aplicați întotdeauna un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat și reaplicați-l la intervale regulate.

  • Hidratare din interior:

Îngrijirea pielii după expunerea la soare nu se limitează doar la aplicarea de diverse produse pe suprafața pielii. Hidratarea din interior este la fel de importantă. Asigurați-vă că beți suficiente lichide, cum ar fi apă, sucuri naturale și ceaiuri, pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

  • Tratarea arsurilor solare:

În cazul în care pielea a fost arsă de soare, este important să aplicați produse speciale pentru tratarea arsurilor solare. Căutați loțiuni sau geluri care conțin aloe vera, ulei de lavandă, ceai verde, gălbenele, sulfină sau coada șoricelului deoarece acestea pot calma pielea iritată și pot accelera procesul de vindecare. Extractele din flori de gălbenele, coada șoricelului și sulfină prezente în loțiunea pentru calmarea arsurilor solare au efecte calmante, antiinflamatoare, cicatrizante și tonifiante. Evitați să vă scarpinați sau să vă trageți pielea și păstrați-vă hidratați, pentru a ajuta la vindecarea rapidă.

Concluzie:

După o expunere prelungită la soare, îngrijirea corespunzătoare a pielii este esențială pentru a menține o piele sănătoasă și radiantă. Curățați și hidratați pielea în profunzime, utilizați produse after-sun, evitați expunerea ulterioară la soare și tratați orice arsură solară. În acest fel, veți contribui la menținerea sănătății pielii pe termen lung și veți continua să vă bucurați de beneficiile soarelui, într-un mod responsabil.