Provocările sezonului rece și sfaturi pentru îngrijirea pielii

Sfaturi pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

Odată cu venirea sezonului rece, multe persoane se confruntă cu o serie de provocări, în ceea ce privește îngrijirea pielii. Temperaturile scăzute, vântul aspru și aerul uscat pot avea un impact negativ asupra pielii noastre, astfel că aceasta devine uscată, iritată și sensibilă. Cu toate acestea, îngrijirea corectă și utilizarea produselor potrivite pot ajuta la menținerea unui aspect sănătos și hidratat al pielii, chiar și în cele mai reci zile de toamnă și de iarnă. 

Care sunt cele mai comune afecțiuni ale pielii care pot să apară sau să se agraveze în sezonul rece și cum pot fi ele tratate?

Schimbările de temperatură și de umiditate pot cauza o mulțime de afecțiuni pielii și pot agrava afecțiunile existente. Printre cele mai comune afecțiuni amintim:

- Xeroza cutanată (piele uscată): Pielea uscată este una dintre cele mai comune probleme care apar în sezonul rece. Pentru a trata xeroza cutanată, este esențial să mențineți pielea bine hidratată. Utilizați loțiuni și creme hidratante de calitate și aplicați-le pe piele imediat după duș sau baie, când pielea este încă umedă, pentru a reține umiditatea la nivelul pielii.

Cremă de corp hrănitoare OMEGA Plus

Cremă de corp hrănitoare OMEGA Plus cu Omega 3, 6, 7, 9 & ulei de avocado.

Cu peste 93% ingrediente de origine naturală și cu o formulă specială, care se absoarbe rapid, fără a lăsa urme grase, crema de corp asigură pielii îngrijirea zilnică necesară. Complexul lipidic OMEGA Plus, format din 5 uleiuri vegetale, a fost dezvoltat să acționeze ca un emolient biomimetic, care imită acțiunea compușilor naturali ai pielii, asigurând hidratarea imediată, îngrijirea și hrănirea pielii, refacerea barierei de protecție și reducerea pierderii de apă transepidermice.

- Dermatita eczematoasă: Se poate agrava în sezonul rece din cauza aerului uscat și a temperaturilor scăzute. Tratamentul poate include creme cu corticosteroizi, prescrise de medic, hidratare constantă și evitarea factorilor de declanșare, cum ar fi detergenții agresivi sau alergenii.

- Keratoza pilară: Temperaturile schimbătoare pot agrava această afecțiune, astfel că brațele și picioarele netede pot fi acoperite cu leziuni roșii ce imită "pielea de pui" și sunt acoperite de scuame. Este recomandat să realizați o exfoliere blândă, să dublați efortul de hidratare și să utilizați o loțiune de corp pentru a obține o piele mai netedă și catifelată. 

Loțiune corp catifelantă cu ulei de cocos & vitamina E.

Datorită celor 92% ingrediente de origine naturală, cu o formulă ușoară și cu absorbție rapidă, această loțiune conferă pielii, prin folosire regulată, hidratare, elasticitate și catifelare.

 

- Leziuni de îngheț (ger) și arsuri de vânt: Expunerea la temperaturi extreme poate provoca leziuni de îngheț (ger) sau arsuri de vânt. Pentru a preveni aceste probleme, purtați îmbrăcăminte potrivită pentru vremea rece, cum ar fi mănuși și eșarfe, și evitați să stați afară prea mult timp în condiții extreme. Dacă dezvoltați leziuni de îngheț sau arsuri de vânt, consultați medicul.

- Buze crăpate: Buzele sunt sensibile la temperaturile reci, când există riscul să devină crăpate și uscate. Utilizați un balsam de buze hidratant și aplicați-l regulat. 

În cazul unor afecțiuni severe ale pielii sau dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc, este recomandat să consultați un dermatolog sau un medic pentru un diagnostic și tratament adecvat. În plus, o dietă echilibrată și o hidratare adecvată joacă un rol esențial în menținerea sănătății pielii în sezonul rece.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Pentru a face față provocărilor de îngrijire a pielii în sezonul rece, este nevoie de o rutină corectă de îngrijire a acesteia. Iată câteva sfaturi esențiale și bune practici care să vă ajute să vă păstrați o piele sănătoasă, hidratată și strălucitoare, chiar și în cele mai reci zile de toamnă și de iarnă. 

  1. Spălați-vă corect

Evitați să faceți duș cu apă foarte fierbinte, deoarece aceasta poate elimina uleiurile naturale ale pielii, lăsând-o mai uscată. În schimb, utilizați apă călduță și un săpun hidratant sau un gel de duș. După baie sau duș, în loc să frecați pielea, tamponați-o ușor cu un prosop moale și aplicați crema hidratantă pentru corp sau loțiunea de corp imediat după duș.

Loțiune corp reconfortantă cu Q10 & vitamina E și floarea pasiunii

Prin combinația de coenzima Q10 și vitamina E, loțiunea are un intens efect revitalizant și anti-îmbătrânire pentru piele, iar extractul de floarea pasiunii îi conferă și un puternic efect antioxidant și reconfortant. 

Multe tradiții spirituale consideră că floarea pasiunii are o formă sacră. Extractul din floarea pasiunii, prin conținutul bogat în flavonoide, are acțiune puternic antioxidantă, mai ales prin inhibarea și captarea radicalilor liberi, ce apar din cauza poluării și radiațiilor solare, precum și acțiune de calmare a pielii iritate.

  1. Hidratați-vă corespunzător

Pielea are nevoie de o hidratare adecvată pentru a rămâne sănătoasă, mai ales în timpul sezonului rece. Aerul uscat și temperaturile scăzute pot să reducă nivelul de umiditate din piele, ceea ce duce la uscarea și strângerea acesteia. Pentru a preveni acest lucru, este important să folosiți o loțiune de corp hidratantă în fiecare zi.

Loțiune corp hidratantă cu complex de hidratare & bujor

Loțiunea conţine principii active cu efect hidratant şi regenerant, încorporate într-o bază ce se absoarbe rapid, fără a lăsa urme grase. 

Complexul de hidratare reproduce factorul natural de hidratare, o soluție eficientă pentru a pune limite deshidratării pielii până la 48 de ore, pentru o piele suplă și un confort sporit. Acționează imediat, suplimentând gradul de umiditate a tegumentului, iar pe termen lung reduce pierderile de apă transepidermice, menținând gradul optim de hidratare.  

  1. Protejează-ți pielea împotriva vântului și a temperaturilor scăzute

Pe lângă utilizarea unor produse hidratante, este esențial să vă protejați pielea împotriva factorilor externi. Purtați îmbrăcăminte adecvată pentru vremea rece, cum ar fi fulare și mănuși, pentru a vă proteja fața și mâinile de vânt și frig. De asemenea, nu uitați să folosiți o cremă hidratantă și balsam de buze pentru a preveni uscarea buzelor. Având în vedere că mâinile sunt cele mai expuse la factorii externi, nu uitați de cremele pentru îngrijirea mâinilor.

 

  1. Nu uita de protecția solară

Crema de protecție solară nu este doar pentru lunile fierbinți de vară. Indiferent de perioada anului sau de temperatură, aplicarea unei creme de protecție solară pentru față, cu cel puțin SPF 30, este esențială. Soarele de iarnă și strălucirea zăpezii îți pot deteriora grav pielea deoarece zăpada reflectă razele soarelui în proporție de până la 80%. Aplică protecție solară pe față și pe mâini (dacă sunt expuse) cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară și reaplică frecvent, dacă stai mult timp afară. 

Cremă protectoare pentru față OLIV cu SPF50 cu ulei de măsline, ceai verde, vit. E, pantenol

Cremă protectoare pentru față OLIV cu SPF50 cu ulei de măsline, ceai verde, vit. E, pantenol

Cu o combinație de filtre organice și minerale, crema protectoare pentru față SPF 50 cu ulei de măsline, extracte de ceai verde, vitamina E și pantenol, protejează pielea de radiațiile ultraviolete cauzatoare de arsuri și ȋmbătrânire prematură. Prezența vitaminei E, a uleiului de măsline, a pantenolului și a extractului de ceai verde conferă produsului ȋnsușiri emoliente, regenerante și hidratante alături de cele intens protectoare.

 

 

Cremă protecție solară pentru față OZON SPF 30 cu ulei de măsline ozonizat
Cremă protecție solară pentru față OZON SPF 30 cu ulei de măsline ozonizat

 

Crema combină efectul protector al filtrelor UV și al vitaminei E cu cel de hidratare, reparare și calmare al uleiului de măsline ozonizat. Uleiul de măsline ozonizat asigură acțiunea de oxigenare a pielii, îi îmbunătățește circulația sangvină locală și îi menține sănătatea, iar pantenolul ajută la menținerea integrității pielii, datorită efectului său protector, reparator și hidratant.

Concluzie

Nu trebuie să lăsăm vremea rece să pună la încercare frumusețea și sănătatea pielii noastre. Cu o atenție sporită pentru îngrijirea și protecția acesteia, putem să păstrăm o piele radiantă și hidratată chiar și atunci când vremea se răcește. Prin alegerea produselor potrivite, prin atenția la rutina noastră de hidratare și prin protecție împotriva factorilor de mediu, fiecare efort depus ne aduce mai aproape de menținerea sănătății și frumuseții pielii. Deci, nu uitați să acordați atenția cuvenită pielii dumneavoastră și să urmați sfaturile oferite, pentru a rămâne strălucitori și în sezonul rece.