Gălbenelele, răsfățul natural al pielii tale

4756-marigold-1920x1080-flower-wallpaper

Gălbenelele sunt un adevărat izvor pentru o piele hidratată. Iar cum suntem în plină iarnă, cum altfel am putea să o hidratăm mai bine decât cu creme cu extract de gălbenele!

Fiindcă această plantă este cultivată pretutindeni în România și nu este o plantă pretențioasă, îți poate părea o plantă chiar banală. Află însă că acestea sunt o sursă importantă de săruri minerale, carotenoizi, vitamina C și substanțe proteice. Aceste plante medicinale au un rol important pentru îngrijirea pielii și posibil să fie cea mai îndelungată istorie dintre toate plantele în ceea ce privește folosirea lor pentru tratarea și îngrijirea pielii.

Florile de galbenele au în compoziția lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi și glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substanţe amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, săruri minerale și substanțe proteice. Utilizând produsele pe bază de gălbenele, tenul și corpul tău vor fi stimulate și revigorate, beneficiind de doza de energie zilnică.

Prezența saponinelor, a rășinilor și a uleiurilor esențiale din flori conferă extractului de gălbenele efecte antiseptice, de vindecare și calmare, care sunt foarte benefice și utile în tratarea pielii crapate, inflamate, uscate sau degradate. Componentele solubile în grăsimi, cum ar fi uleiul esențial al gălbenelelor, sunt foarte bune pentru stimularea vindecării rapide a rănilor. Multe dintre proprietățile vindecatoare ale gălbenelelor se datorează conținutului crescut de carotinoide (cum ar vitamina A). Gălbenelele conțin de asemenea steroli solubili în grăsimi, care ajută la menținerea pielii întinse și sănătoase, cu un aspect plin.

Iată o listă cu produse pe care le poți folosi în această iarnă, care conțin extract de gălbenele:

CP Galbenele Masca Revitalizanta

Revitalizează tenul tău! Indicată regenerării epidermei, atenuării şi întârzierii apariţiei ridurilor, masca conţine extract de gălbenele, vitaminele A și F. Caolinul, cu însuşirile sale absorbante, asigură o curăţare profundă a pielii.

Se aplică săptămânal, pe faţa şi gâtul perfect curate, în strat uniform şi suficient de gros, ocolind orbitele, buzele, nările, sprâncenele.

 

Cremă pentru mâini reparatoare cu extract de gălbenele și vitaminele A, F și pantenolCP Galbenele crema maini reparatoare

Cuvântul anotimpului este hidratarea. Iar mâinile sunt cele care sunt cele mai mult expuse la frig. Protectoare şi hrănitoare prin conţinutul în extracte de gălbenele şi vitaminele A şi F, crema pentru mâini reparatoare se recomandă chiar şi celor mai sensibile mâini. Formula îmbogăţită cu alantoină şi pantenol repară şi îngrijeşte pielea mâinilor supusă agresiunii detergenţilor, săpunului şi factorilor de mediu. Crema se aplică pe pielea mâinilor ori de câte ori este nevoie, pentru a le simţi fine şi catifelate.

 

CP Galbenele HidratantaCremă hidratantă cu gălbenele și vitaminele A și E

Oferă prețiosului tău ten elasticitate, prospeţime şi luminozitate! Folosește crema hidratantă care menţine hidratarea optimă a pielii prin pantenol şi componentele active identice factorului natural de hidratare. Vitaminele A, E şi extractul de gălbenele hrănesc şi fortifică epiderma. Filtrul UV protejează tegumentul de îmbătrânirea prematură cauzată de radiaţiile ultraviolete la care suntem zilnic expuşi, indiferent de anotimp.

 

 

Lapte demachiant cu extract de gălbenele și vitaminele A, F și pantenol CP galbenele Lapte fata

Să nu uităm de demachiere! Asociind extractul din flori de gălbenele cu vitaminele A, F şi pantenol, laptele demachiant cu extract de gălbenele asigură o hidratare optimă, o demachiere blândă şi o protecţie eficientă.

 

 

Tu ce tratamente folosești pe bază de gălbenele?

Leave a Reply

avatar

wpDiscuz