Ghid de îngrijire al pielii și părului în vacanța de iarnă

Ingrijirea iarna

Luna decembrie ne aduce vacanțe, mini-vacanțe și weekenduri la munte, în zăpadă, în aerul revigorant dar rece. Chiar dacă ne odihnim și ne încărcăm bateriile în vacanța de iarnă, pielea și părul pot suferi din cauza frigului, vântului, razelor UV și a altor factori.

Vă împărtășim câteva sfaturi legate de îngrijirea pielii și părului în vacanța de iarnă.

Tenul tău

ingrijirea-tenului

 În primul rând, indiferent cum petrecem zilele libere în timpul iernii, pielea feței are nevoie de mai multă protecție și o hidratare mai intensă.

Pe pârtie, protejează-ți fața cu un fular, sau chiar cu o cagulă dacă temperaturile coboară mult sub 0 grade.

Aerul rece și vântul pot duce la apariția petelor de roșeață, mâncărime sau chiar degerături ale nasului, urechilor.

Radiațiile solare sunt mai puternice la altitudini mari și atunci când razele sunt reflectate de zăpadă.  

Temperaturile scăzute duc la încetinirea producției de sebum, care de obicei ne protejează pielea printr-un strat ce previne pierderile de apă.

În aceste condiții, rutina zilnică de îngrijire a feței trebuie modificată puțin:

  • folosește o cremă nutritivă , mai grasă
  • chiar dacă crema hidratantă are factor de protecție solară, folosește o cremă protectoare specială, cu factor de protecție mare
  • nu folosi produse care pot fi agresive cu pielea ta sau cu proprietăți exfoliante mai intense
  • bea multă apă pe tot parcursul zilei

Buzele suferă foarte des atunci când suntem pe pârtie, și nu numai. Pe lăngă senzația și aspectul neplăcut dat de buze crăpate și uscate, repararea lor este un proces lung și, de multe ori, dureros.

De aceea trebuie să avem tot timpul cu noi un balsam de buze gras pe care să îl folosim o dată la două ore.  

Părul tău

Ingrijirea parului

Sub căciulă, cască, glugă, părul tău își pierde din strălucire și vitalitate. Aerul rece, vântul, dar și lipsa umidității din încăperile puternic încălzite, duc la uscarea părului și a scalpului.

Îți recomandăm să folosești un șampon hidratant-regenerant sau fortifiant împreună cu un balsam vitaminizant ce îți va proteja părul dar și te va ajuta să scapi de aspectul său electrizat.    

 

Mâinile tale

ingrijirea mainilorPiele uscată, aspră, neatrăgătoare. Acestea sunt câteva probleme ale cu care se confruntă mâinile noastre în vacanța de iarnă de la munte.

Chiar dacă folosim mănuși groase și călduroase, pielea va fi expusă frigului și vântului de multe ori pe parcursul unei zile.

Îți recomandăm să folosești o cremă de mâini puternic hidratantă, să o aplici frecvent și neapărat de fiecare dată când te speli pe mâini.

Pielea corpului tău

Nu uita să acorzi atenție și pielii corpului pentru a-i păstra nivelul optim de hidratare și aspectul sănătos.

  •  hidratarea vine în primul rând din interior, așa că încearcă să consumi cât mai multe lichide  pe parcursul zilei; atenție însă, vinul fiert nu se ia în considerare! 🙂
  • la dușul zilnic folosiți apă călduță nu fierbinte
  • folosiți un exfoliant lejer, dar nu mai mult de o dată pe săptămână
  • alegeți un lapte de corp hidratant, care conține vitamine și minerale, dar care se absoarbe ușor în piele, și nu lasă urme grase.

Picioarele tale

ingrijirea-picioarelorÎn zilele lungi petrecute în frig și zăpadă, nici cei mai buni clăpari sau bocanci nu protejează complet picioarele. Și de această dată, este nevoie de îngrijire suplimentară pentru a avea picioare hidratate și catifelate.

Din dorința de a ne apăra împotriva frigului, ne îmbrăcăm picioarele în multe straturi de șosete și ciorapi groși. Acest lucru duce la transpirație și, implicit, la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Folosește un spray antitranspirant de picioare pentru a-ți proteja picioarele și unghiile.

La sfârșitul fiecărei zile, fă o baie călduță la piciore; poți aplica în apă câteva picături de ulei esenențial. După ce pielea s-a înmuiat, folosește o pilă pentru picioare sau o piatră ponce pentru a îndepărta pielea îngroșată și uscată și hidratează pielea picioarelor și călcâielor cu o cremă hrănitoare îmbogățită cu vitamine.

Tu cum te îngrijești în vacanțele de iarnă? Spune-ne trucurile tale!

Leave a Reply

avatar

wpDiscuz