Importanta cremei de noapte in ritualul tau de ingrijire

crema_de_noapte

Care este diferența între o cremă de noapte și una de zi? De ce ar trebui sa folosim o crema speciala pentru noapte? De ce sa nu lasam noaptea pielea „curata”, fara sa o incarcam cu o crema?

Aceste intrebari le intalnim des si, daca si tu ai dubii in privinta importantei si eficientei unei creme de noapte, articolul nostru te va uimi.

Pielea ta în timpul nopții

Pielea ta funcționează diferit în timpul zilei față de orele nopții. Chiar de când ne pregătim de dimineață să ieșim din casă, pielea este expusă la diverși factori dăunatori: machiaj, raze UV, radicali liberi, poluare, praf,stres. De aceea, unul din rolurile cremei de zi este acela de protecție.

În timpul nopții, tot corpul tău se regenerează, inclusiv pielea. Rata metabolismului crește ,la fel și producția de celule și circulația sângelui. De aceea, în timpul nopții, pielea absoarbe mai bine ingredientele active din cremă.

Cremele de noapte se împart în mai multe categorii însă, toate au rolul de a ajuta regenerarea celulară.

Cum alegem crema de noapte potrivită ?              

Pentru a alege cea mai potrivită cremă de noapte, trebuie să luăm în considerare vârsta , tipul de ten și nevoile pielii.

Putem împărți cremele de noapte în două mari categorii:

1. Hidratare intensă  –  Aceste creme restructurante și revitalizante conțin emolienți într-o cantitate mai mare pentru a hrăni pielea , a reface stratul lipidic și, în același timp, pentru a reduce pierderile de apă transepidermice. De asemenea, complexul de vitamine prezente în aceste creme (vit A, vit E, vit F, vit B5) catifelează și accelerează regenerarea epitelială.

2. Anti-rid – În combaterea semnelor de îmbătrânire, cremele de noapte sunt esențiale. Ingrediente precum este Retinyl Palmitate, ajută la producția de celule noi. Ingredientele active duc la o o stimulare a sintezei colagenului şi a acidului hialuronic în celulele pielii.

Chiar dacă ai pielea grasă, o cremă de noapte potrivită te va ajuta la producția de colagen din piele, la refacerea stratului lipidic, iar mineralele ajută la detoxifierea celulară.  Astfel vei avea un ten mai curat și mai luminos.

De la ce vârstă să folosesc o cremă de noapte?

Încă de la vârsta de 25 de ani, celulele noastre se înnoiesc mai încet. În consecință, pielea începe să capete un aspect mai șters, mai oboist.

Pentru a asigura refacerea celulară și menținerea strălucirii tenului, este recomandat să folosim o cremă de noapte chiar și înainte de 30 de ani.

Dacă ai între 20 și 30 de ani, alege o cremă bazată pe ingrediente naturale cum este mierea sau aloe vera.

Dacă ai peste 30 de ani, folosește creme de noapte ce au în componență antioxidanți și aminoacizi.

După 40 de ani, orientează-te spre creme cu multe vitamine și minerale pentru a accelera regenerarea epitelială și a proteja acidul hialuronic și colagenul din dermă împotriva degradării.

Dacă ai peste 50 de ani, este important să alegi o cremă potrivită pentru tenul matur, ce va conferi mai multă hidratare și hrănire.

Cum se aplică corect?

Ai grijă cum aplici crema de noapte pe față, poate influența efectele acesteia.

  • În primul rând, fața trebuie curățată de toate impuritățile și apoi tonifiată.
  • Nu încărca fața cu o cantitate prea mare de cremă.  Aplică o cantitate cât o monedă de 5 bani.
  • Aplică crema cu mișcări circulare, dinspre interiorul feței spre exterior . Evită zona ochilor, nu aplica crema de noapte pe pleoape.
  • Nu uita de zona gâtului și decolteu.
  • Ideal ar fi să aplici crema cu jumătate de oră înainte de culcare.
  • Aplică crema de noapte în fiecare seară pentru a avea rezultatele dorite.

Aplicarea corecta a cremei

De reținut

O cremă de noapte potrivită pentru tine îți aduce multe beneficii. Ea completează crema de zi, acționează atunci când corpul tău este în modul de refacere și absoarbe mai bine toate ingredientele binefăcătoare din cremă.

Când folosim crema de noapte cu regularitate, efectele nu se vor lăsa așteptate: pielea va fi mai fină, luminoasă  și revitalizată, ridurile adânci se diminuează iar cele de suprafață dispar, ajută la tratarea petelor și depigmentării, precum și la imbunătățirea aspectului pielii acneice.

Leave a Reply

avatar

wpDiscuz