Ce mesaje ascunse îți transmite acneea ta

Ce mesaje ascunse î?i transmite acneea ta

Apariția coșurilor este neplăcută la orice vârstă. În perioada adoleșcenței dăm vina pe modificările hormonale și, poate, o igienă mai precară. Dacă însă coșurile mai apar din când în când și la maturitate, atunci putem să le considerăm semne ale unor alte probleme interne.

Iată  ce îți comunică acneea despre sănătatea ta, în funcție de locul în care apar coșurile:

ten-acnee

sursa foto cosmopolitan.com

Zona 1: Hormonii sunt de vină! Schimbările hormonale nu pot fi controlate dar poți să ajuți prin hidratare, odihnă și o curățare atentă a tenului.

Zona 2: Coșurile pot apărea în această zonă din cauza: produselor pentru păr folosite, o curățare insuficientă a machiajului sau atingerea frecventă a zonei cu mâinile.

Zona 3: Ai grijă ce mănânci! Alimentele grase, acide sau cu mult zahăr au un efect negativ asupra tenului.

Zona 4:  Această zonă este legată de sistemul respirator. Dacă fumezi sau ai alergii aici vor apărea coșurile. Dacă nu ai astfel de probleme atunci îți recomandăm să îți cureți pensulele de machiaj și să renunți la cosmeticele care încarcă porii.

Zona 5:  Coșurile prezente în această zonă sunt un semnal de alarmă pentru nivelul tău de stres. De asemenea, aici pielea este mai încărcată de sebum, iar porii sunt măriți.

Pentru a preveni apariția coșurilor trebuie să fiți atente la alimentație, la hidratare, odihnă și, nu în ultimul rând, la un regim de curățare, exfoliere și tonifiere a tenului.  

Gama noastră pentru combatearea acneei este bazată pe efectele cicatrizante și calmante ale busuiocului și pe proprietățile antimicrobiene ale salviei.

Leave a Reply

avatar

wpDiscuz