Proprietățile cafelei verzi

Green-coffee-beans-in-bag

Boabele necoapte de cafea conțin substanțe care, în combinație cu cafeina stimulează arderea rapidă a grăsimilor, dar și împiedică formarea de noi depozite grase, arată unele studii. Pe lângă aceste efecte benefice siluetei, cafeaua verde a devenit un ingredient esențial în tratamentele alternative împotriva căderii părului. 

Ce este cafeaua?

zielona-kawa-2010Cafeaua este o bãuturã consideratã energizantã (conține cofeinã), închisã la culoare (de cele mai multe ori neagrã), care se obține din boabe de cafea, prãjite și mãcinate. Boabele de cafea sunt fructele unor arbori, denumiți desigur, arbori de cafea. Boabele de cafea verde sunt de fapt boabe necoapte, fructele arborilor de cafea. Producãtorul mondial numãrul 1 de cafea verde este Brazilia. Cafeaua verde este unul din cele mai cãutate produse alimentare, având numeroase moduri de utilizare: de la industria farmaceuticã sau alimentarã pânã la cea cosmeticã.

De ce cafeaua verde e atât de spectaculoasã?

Cafeaua verde este de fapt versiunea SUPER a cafelei normale. Și acum explicația: – boabele de cafea verde sunt necoapte, neprocesate; sunt boabe de cafea purã.

Astfel putem spune că aroma boabelor neprăjite este mult mai puternicã, dar în același timp diferitã de cea a cafelei prãjite. Fiind vorba de boabe de cafea crude, toate proprietãțile antioxidante sunt maximizate. Din cauzã cã nu a fost procesatã, cafea verde nu prezintã niciun risc pentru sãnãtatea noastrã, singura substanțã care ne poate da bãtãi de cap fiind cafeina.

Cuvântul magic: dietă

Happy-young-woman-eating-yogurt-in-kitchenDa, intuiți bine, cafeaua verde se recomandã în toate curele de slãbire inteligente (fãrã înfometare), în primul rând pentru cã accelereazã arderile din organism. Cum face asta? Prin intermediul acidului clorogenic, care reduce semnificativ absorbția zahãrului în organism. A nu se înțelege totuși cã putem sã îngurgitãm pachete întregi de biscuiți cu ciocolatã doar pentru cã bem/consumãm cafea verde.

În curele de slãbire se recomandã fie cafea verde sub formã de boabe (cel mai bine ar fi sã consumați înainte de cele trei mese principale ale zilei) sau sub formã de lichid (câteva cãni de cafea verde în prima parte a zilei).

Șampon stimulant pt creșterea părului

Noul șamponul Cafein-activ cu cafeină și cafea verde este un produs unisex care vine în întâmpinarea unei nevoi des întalnite atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, respectiv activarea și stimularea creșterii părului. Studiile arată că 30% dintre bărbații de peste 30 ani și mai mult de 50% dintre bărbații de peste 50 ani sunt afectați de această problemă. De asemenea, căderea părului afectează aproximativ 13% dintre tinere și circa 37% dintre femeile aflate la menopauză.sampon cafein activ cafea verde

Testele in vitro au demonstrat efectul cafeinei de stimulare a creşterii părului, de prevenire şi de reducere a căderii acestuia. Mecanismul de actiune al cafeinei ar fi de a contracara miniaturizarea foliculului pilos, promoveaza proliferarea celulara prin stimularea metabolismului celular.
Extractul de cafea verde este obţinut prin extracţia seminţelor (boabelor) de cafea nefermentate într- un amestec de glicerină- apă. Cafeaua robusta ce creşte în mod natural în Congo se cunoaşte ca având un conţinut de cafeină mai mare decât cafeaua arabică cultivată în America de Sud. Principiile active existente în boabele de cafea sunt cafeina (5000 ppm) şi acidul clorogenic (8000 ppm).Cafeina activează microcirculaţia şi facilitează detoxifierea. Acidul clorogenic este antioxidant, protector împotriva radicalilor liberi şi a foto îmbătrânirii.

Cafeina imbunatateste patrunderea altor activi in piele si folicul pilos si de asemenea s-a demontrat ca aceasta patrunde rapid il foliculul pilos. Sunt suficiente doar 2 minute de contact al produselor ce conţin cafeină cu scalpul, pentru ca acesta să pătrundă la rădăcina foliculului pilos şi să se acţioneze timp de 24 ore după spălarea părului.

Creme anticelulită

Diferite studii realizate în ultimii ani nu fac altceva decât sã sublinieze faptul cã boabele de cafea verde ajutã organismul sã se menținã sãnãtos. Astfel, consumul de cafea verde ajutã și la diminuarea riscului de apariție a diabetului, reducând nivelul de zahãr din sânge. Consumatã zilnic, asigurã o stare generalã de bine organismului (datoritã acidului cafeic).

cafea verdeNu știu dacã v-am convins neapãrat cã boabele de cafea verde sunt de preferat boabelor de cafea prãjite, nu știu dacã acele proprietãți magice sau extraordinare de care pomeneam puțin mai sus vi s-au pãrut într-adevãr atât de spectaculoase, dar știu cã abia în momentul în care veți consuma cafea verde sau veți folosi produse pe bazã de cafea verde veți constata beneficiile acestui așa zis “super-aliment”.

Cremele anticelulitice pe bazã de cafea verde sunt eficiente în curele de slãbire, bineînțeles în combinație cu o dietã echilibratã și multã activitate fizicã.

Una dintre cremele minunte este Crema anticelulită Forte cu cafea verde.

Principiile active existente în boabele de cafea sunt cafeina şi acidul clorogenic. Cafeina induce lipoliza în adipocite, activează microcirculaţia şi facilitează detoxifierea, iar acidul clorogenic este antioxidant și protector împotriva radicalilor liberi. Extractele de iederă, origanum, gălbenele şi seminţe de castan au proprietăţi antiinflamatoare şi drenante. Prin componentele active prezente în cremă, depozitele adipoase sunt reduse, iar aspectul de “coajă de portocală” atenuat. Această cremă este formulată fără parabeni.cp_anticelulita_forte

Crema anticelulită Forte cu cafea verde o veți mai găsi și în aceast ambalaj cu dozare prin pompiță. Crema are aceleași principii active, însă are o formulă cu parabeni.

O puteți comanda de aici.

Cum anume se utilizează Crema Anticelulită cu extract de Cafea Verde?

Foarte simplu, Aceasta se aplică zilnic, dimineața și seara, pe șolduri, fese, coapse și abdomen, masându-se cu mișcări circulare până la absorbția completă. Partea bună e că această cremă se poate folosi și pentru masajul anticelulitic.

Tu sub ce formă dorești să consumi cafeaua verde?

 

 

 

Leave a Reply

avatar

Nalbaru Elena
6 years 2 months ago

Multumim pentru informatii! Nici eu nu stiam prea multe despre cafeaua vrede si iata cate beneficii ne ofera! E foarte tentanta crema anticelulitica 🙂

alina coralia rogoz
alina coralia rogoz
6 years 2 months ago

Am folosit conform indicatiilor aceasta crema anticelulitica luni la rand, dar nu a dat rezultate.
Pacat!

cata
6 years 1 month ago
wpDiscuz