Florile Cosmetic Plant

florile cosmetic plant

De peste 25 de ani, rețetele noastre au la bază extracte naturale alese cu grijă pentru beneficiile lor în frumusețea și sănătatea pielii. Acum, la vreme de primăvară, când toată natura înflorește, haideți să vedem care sunt florile ce se găsesc în produsele Cosmetic Plant.

Musetel

flori musetelFlorile musetelului sunt folosite in scopuri medicinale. Musetelul are o lunga istorie in Europa fiind folosit in problemele digestive. Ingredientele active ale musetelului au un rol anti-inflamator. E indicat impotriva anxietatii, a insomniilor, eczemelor, iritatiilor oculare, migrene, gingivite, rani usoare si multe alte afectiuni legate de digestie. Combate stresul, relaxand muschii creierului, ajuta la somn avand calitati de sedare usoara.

Musetelul a fost folosit in produse cosmetice de sute de ani si e cunoscut pentru proprietatiile calmante pe care le poate avea asupra pielii. Avand continut ridicat de uleiuri esentiale extractele din aceasta planta sunt anti-inflamatoare si e cunoscut pentru tratarea tenului uscat si iritat.

Uleiurile esentiale extrase atat din flori cat si din frunze, actioneaza calmand pielea iritata ori acneea. Flavonoidele, de asemenea continute de florile musetelului, sunt anti-oxidanti si asista corpul in vindecarea lui si il protejeaza impotriva schimbarilor care survin din cauza radicalilor liberi. Multe cosmetice utilizeaza uleiuri esentiale in compozitia lor, insa e indicat sa le alegeti pe cele pe baza de musetel cu un continut cat mai ridicat de astfel de uleiuri. Gama noastră pe bază de mușețel se adresează pielii sensibile.

Galbenele

Gălbenelele sunt un adevărat izvor pentru o piele hidratată. Iar cum suntem în plină iarnă, cum altfel am putea să o hidratăm mai bine decât cu creme cu extract de gălbenele!

Fiindcă această plantă este cultivată pretutindeni în România și nu este o plantă pretențioasă, îți poate părea o plantă chiar banală. Află însă că acestea sunt o sursă importantă de săruri minerale, carotenoizi, vitamina C și substanțe proteice. Aceste plante medicinale au un rol important pentru îngrijirea pielii și posibil să fie cea mai îndelungată istorie dintre toate plantele în ceea ce privește folosirea lor pentru tratarea și îngrijirea pielii.

galbeneleFlorile de galbenele au în compoziția lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi și glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substanţe amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, săruri minerale și substanțe proteice. Utilizând produsele pe bază de gălbenele, tenul și corpul tău vor fi stimulate și revigorate, beneficiind de doza de energie zilnică.

Prezența saponinelor, a rășinilor și a uleiurilor esențiale din flori conferă extractului de gălbenele efecte antiseptice, de vindecare și calmare, care sunt foarte benefice și utile în tratarea pielii crapate, inflamate, uscate sau degradate. Componentele solubile în grăsimi, cum ar fi uleiul esențial al gălbenelelor, sunt foarte bune pentru stimularea vindecării rapide a rănilor. Multe dintre proprietățile vindecatoare ale gălbenelelor se datorează conținutului crescut de carotinoide (cum ar vitamina A). Gălbenelele conțin de asemenea steroli solubili în grăsimi, care ajută la menținerea pielii întinse și sănătoase, cu un aspect plin.

Variata noastră gamă ce are la bază gălbenelele conține produse destinate atât îngrijirii tenului, cât și întreținerii corpului.

Magnolie

Datorita continutului in polifenoli extractul de magnolie are proprietati antioxidante prin neutralizarea radicalilor liberi, precum si proprietati anti-inflamatoare si antimicrobiene putand fi utilizat in produse pentru pielea sensibila sau pentru a contracara efectul iritant al altor ingrediente.  Extractul de magnolie se găsește în gama noastră LiftUp.

Crin

Crinul alb este cunoscut inca din timpurile faraonilor egipteni. Legenda lui apare in mitologia greaca in care se spune ca Hercule atunci cand a fost hranit de Junona la san a scapat doua picaturi din laptele pretios care s-au transformat una in constelatia Calea Lactee si cealalta a cazut pe pamant si a dat nastere crinului.Grecii il mai numesc “floarea florilor”. Romanii ii dedicau crini zeitei frumusetii ca simbol al sperantei si a puritatii. Petalele conservate in alcool erau folosite la tara ca antiseptic si pentru vindecarea ranilor. Petalele macerate in ulei de masline erau folosite pentru a pansa arsurile, crapaturile pielii sau pielea foarte uscata.

Crinul alb este utilizat in industria cosmetica pentru propritatile sale emoliente, de calmare si antiinflamatorii.

flori de crinExtactul din flori de crin contine flavonoide, derivati fenolici, taninuri, vanilina, rutin, mucilagii si datorita acestora are actiune antioxidanta, venotonica, calmanta si emolienta pentru pielea uscata si iritata.

Pielea tratata cu acest extract va fi hidratata pentru ca polizaharidele solubile actioneaza ca o pelicula protectoare asupra pielii, retinand apa la nivelul acesteia si, in acelasi timp, pastrand nivelul optim de umiditate al tesutului cel mai de la suprafata al pielii, imbunatatind astfel elasticitatea pielii.

Crinul alb inhiba formarea melaniei si astfel este utilizat cu succes in compozitia cremelor antipigmentare, de eliminare a petelor si de albire a pieli. Patarea pielii si alte forme de depigmentare a pielii sunt rezultatele ereditatii, trecerii anilor, stresului, dezechilibrului hormonal si ale tulburarilor digestive. Extractul de crin alb stimuleaza luminozitatea tenului si este un adjudvant in tratamentul acneic.

Extractul de crin se găsește în crema noastră aniversară antirid de zi – Împlinire.

Narcisa

flori de narcisaExtractul de floare de narcisa datorita continutului in polizaharide, compusi fenolici, proteine si aminoacizi  are proprietati de hidratare, emoliere, antiinflamatoare si de calmare a pielii iritate. Numele narcisei , Narcissus, este considerat ca deriva din cuvantul grecest narkao( a amorti), datorita proprietatilor sedative(narcotice) ale radacinii acestei plante. De asemenea Socrate a definit aceasta planta drept „Cununa a zeilor Infernului” tocmai datorita antagonismului intre delicatetea florii si efectul sedativ(narcotic) al radacinii. Traditional era folosita in aplicatii pe rani, arsuri si alte afectiuni ale pielii. Oligozaharidele (glucoza, rhamnoza, xyloza) sunt molecule higroscopice care atrag moleculele de apa din mediu inconjurator si le retin pe suprafata pielii actionand ca factor natural de hidratare. Polizaharidele (galaturonan, pectina) sunt polimeri naturali care creaza un film protector pe piele actionand ca o bariera pentru pierderea apei.

Extractul de narcisă se găsește în crema noastră aniversară hidratantă de zi – Tradiție.

Floarea pasiunii

Multe traditii spirituale si religioase considera ca Floarea Pasiunii are o forma sacra. Printre acestea crestinismul o considera un simbol al crucificarii lui Hristos si numele ei vine de la cuvantul “passion” care semnifica patimile acestuia. A fost pentru prima data descoperita in Peru in 1569 de un doctor spaniol si a devenit rapid o planta favorita pentru ceai in Europa. Extractul din Floarea Pasiunii  prin continutul in flavonoide are activitate antioxidanta mai ales prin inhibarea  si captarea radicalilor liberi ce apar datorita poluarii si radiatiiilor solare precum si actiune de calmare a pielii iritate.

Extractul din floarea pasiunii este unul dintre ingredientele cremei aniversare anti-aging de zi – Pasiune.

 

Leave a Reply

avatar

wpDiscuz