Fonduri UE

sigle UE 1

Programul Operational Sectorial

“Cresterea competitivitatii Economice” co-finantat prin

Fondul European de Dezvoltare Regionala

„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Proiect:

“ Modernizarea capacităţii de producţie a SC COSMETIC PLANT PRODCOM SRL

în vederea creşterii competitivităţii sale

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

 

COSMETIC PLANT PRODCOM face parte – de peste două decenii – din grupul restrâns al producatorilor de cosmetice din România, devenind una din firmele reprezentative ale judetului Cluj.

Pe parcursul ultimilor ani firma a reusit să îşi extindă notorietatea, de la nivel regional, la nivel naţional prin preocuparea continuă de a îmbunătăţi şi diversifica produsele create, reuşind si să exporte din produsele realizate.

Produsele firmei valorifică ingrediente naturale, recunoscute pentru efectele benefice asupra tenului, acestea fiind elementul principal în jurul căruia au fost dezvoltate şi diversificate clasele de produse ale firmei.

Ca şi element esenţial al dezvoltării sale, societatea a urmărit, in permanenta, diversificarea continuă a gamelor de produse, reuşind, în fiecare an, lansarea de noi produse ce ţin cont de schimbările ce apar în preferinţele consumatorilor precum şi de noutăţile din domeniu.

Astfel, Cosmetic Plant a reuşit să aducă pe piaţă şi produse inovatoare, cu o compoziţie unică pe piaţa produselor cosmetice româneşti obtinand recunoasterea calitatii si peste hotare prin castigarea premiilor Grand Gold si Gold la World Quality Selection 2013, 2014 Bruxelles .

Conştientă de importanţa şi necesitate creşterii competitivităţii sale – ca unică direcţie pentru menţinerea pe piaţa cosmeticelor, caracterizată de o puternică concurenţă din partea producătorilor locali dar mai ales din partea concernelor internaţionale, Cosmetic Plant a urmarit extinderea şi modernizarea capacităţii de producţie existente astfel încât aceasta să ii permită continuarea procesului de dezvoltare si de imbunatatire a productivitatii inregistrate.

In acest sens, Cosmetic Plant a implementat, in perioada decembrie 2013 – noiembrie 2014, proiectul “Modernizarea capacităţii de producţie a SC COSMETIC PLANT PRODCOM SRL în vederea creşterii competitivităţii sale“, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) şi cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 602.616,66 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă se ridica la 323.319,80 lei (278.055,03 lei provenind din FEDR și 45.264,77 lei din bugetul național).

Proiectul s-a implementat pe o durată de 12 luni în localitatea Cluj-Napoca, la punctul de lucru al firmei din Str. Traian Vuia, nr. 133A, si a constat in achizitia a 2 echipamente tehnologice ce contribuie la modernizarea fluxului productiv si cresterea capacitatii de productie, respective:

– 1 malaxor industrial

– 1 echipament automat de etichetat

malaxor industrial   echipament automat de etichetat

Totodată, în urma realizării investiţiei, firma a creat un numar de 3 locuri de muncă noi.

Dispunând de o capacitate de producţie superioară, de un flux tehnologic modern, firma poate răspunde într-un timp mai scurt comenzilor lansate de clienţii actuali, având, totodată, posibilitatea de a-şi extinde portofoliul de clienţi deţinut, prin abordarea unor noi segmente de piaţă (servicii profesionale de îngrijire corporală:saloane de infrumusetare, centre spa).

Totodata, dispunand de tehnologii moderne, COSMETIC PLANT PRODCOM va avea un control superior asupra procesului de productie si a calitatii produselor prin imbunatatirea procesului de omogenizare. In acest fel tehnologiile achizitionate contribuie la intarirea avantajelor competitive ale firmei si obtinerea unui raport superior calitate/pret.

Astfel, beneficiile obţinute prin realizarea investiţiei ce constau, în principal, în obţinerea unui volum superior de producţie în condiţii de eficienţă superioară sustin creşterea productivităţii firmei solicitante ce va avea impact pe termen mediu şi lung creşterea competitivităţii firmei, respectiv a capacităţii sale de a face faţă concurenţei atât la nivel naţional cât şi european – răspunzând obiectivului major al POS – CCE.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:

Nume persoană contact Laszlo Susana
Funcţie: Administrator
Tel. 0264 414 819, Fax: 0264 414 819 , e-mail: office@cosmeticplant.ro

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României