Istoric

Farmacistă cu o experiență de peste 20 de ani in cosmetologie, D-na Ileana Mester a crezut în puterea miraculoasă a plantelor, iar convingerea ei că natura poate conferi o putere suplimentară științei au determinat-o să înființeze în anul 1991 firma Cosmetic Plant.

În mod cert, începutul nu a fost ușor. Lucra singură, într-o clădire de 35 – 40 mp, primul ei malaxor fiind confecționat de către un inginer clujean dintr-o oală de fiert rufele. Cremele erau create în serii mici, iar etichetele erau scrise de mână.

Abia după 6 ani, în 1997, s-a realizat pasul spre o afacere modernă, odată cu mutarea într-o clădire adecvată și achiziționarea primelor utilaje profesionale. După aceea, aproape în fiecare an, s-a mai cumpărat câte ceva: un malaxor, o mașină de dozat, un utilaj de umplut tuburi și încet-încet, afacerea a început să crească în mod continuu.

Un moment important în dezvoltarea Cosmetic Plant l-a reprezentat începutul anului 2004, când s-a obținut certificarea ISO 9001:2000 din partea Dekra Stuttgart, ceea ce a demonstrat că businessul Cosmetic Plant a realizat un salt calitativ decisiv.

Anul 2007 s-a distins prin finalizarea construirii unei clădiri noi și moderne pentru viitorul sediu al firmei. Cum la momentul respectiv clădirea era prea mare pentru nevoile noastre, aceasta a fost dată în chirie și abia în primavara anului 2013 s-au mutat aici fabrica, depozitul și birourile administrative. Proiectul de investiție a absorbit 750.000 de euro, clădirea având o suprafață utilă de 1.700 mp și fiind conformă cu standardele europene referitoare la producția de produse cosmetice.

După decesul Doamnei Mester, în anul 2009, conducerea firmei a fost preluată de către fiica dânsei, D-na Susana László.

În decembrie 2013 firma noastră a obţinut certificarea GMP (Good Manufacturing Practices – bune practici de fabricație), în acord cu Standardul ISO 22716:2007.

În anul 2014 s-a finalizat un proiect de retehnologizare cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul căruia s-au achiziționat două utililaje noi de ultimă oră care ne-au crescut cu 70% capacitatea de producție, ajungând astfel la o capacitate de aproximativ 2,5 milioane de produse pe an.

Retehnologizarea continuă și în anul 2015 prin finalizarea unui proiect cofinanţat de Uniunea Europeană care a avut ca obiect achiziţionarea a două utilaje moderne şi performante. Astfel, fabrica Cosmetic Plant a fost dotată cu un utilaj de umplut tuburi cu alimentare automată şi de un utilaj de umplut pliculeţe cu creme şi lichide.